Beste plantenvoeding voor beginnende teler – voedingsguide voor dummies

Het laten groeien van jouw favoriete planten is nog niet zo eenvoudig als je zou denken. Je moet namelijk wel de nodige producten in huis halen om dit te verwezenlijken. Een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt is natuurlijk de plantenvoeding. Bij DrFertigo ben je aan het juiste adres voor de beste plantenvoeding voor jou als beginnende teler. We zien dat lang niet iedereen weet wat het belang is van goede plantenvoeding, laat staan welke soorten er allemaal te vinden zijn. Om je wat beter op weg te helpen hebben we in dit artikel het nodige voor je uiteengezet. Wanneer je dit artikel hebt doorgelezen zal ook jij staan te popelen om te kiezen voor onze plantenvoeding!

Hoe zit het met de voedingsstoffen?

Voordat we verder in kunnen gaan op de plantenvoeding van DrFertigo is het van belang om eerst even te kijken naar de voedingsstoffen die je kunt vinden in de plantenvoeding. Het doel van plantenvoeding is namelijk om de planten te voorzien van de juiste voedingsstoffen die nodig zijn om te kunnen groeien. Planten hebben drie voedingsstoffen in grote hoeveelheden nodig. De macronutriënten zijn stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K) (lees hier meer over NPK), deze vormen de hoeksteen van de gezondheid van planten. Als zodanig hebben deze drie voedingsstoffen meestal de belangrijkste rol binnen het product. Deze stoffen vormen dan ook de NPK-verhouding. Hoe hoger het getal voor elke waarde, hoe hoger de concentratie van die specifieke voedingsstof. Maar jouw plant heeft meer dan drie voedingsstoffen nodig om te overleven en te gedijen. Het rekent ook op secundaire voedingsstoffen zoals calcium, magnesium en zwavel om een vitale rol te spelen in de groei van de plant:

  • Calcium – Calcium is belangrijk voor de ontwikkeling van de celwand, kan helpen het zoutgehalte in de bodem te verminderen en verbetert de waterdoorlaatbaarheid als het gebruikt wordt als bodemverbeteraar. Zonder deze stof wordt het een stuk lastiger om jouw planten op de juiste manier te laten groeien. Het is namelijk zo dat een ophoping van zout in de ondergrond er voor kan zorgen dat de voedingsstoffen niet meer zo goed worden opgenomen door de plant, met als gevolg dat de groei van de plant beperkt zal worden. Dit is dan ook de reden dat er altijd calcium zit in de plantenvoeding die je bij ons op de site koopt.
  • Magnesium – De stof Magnesium is ook ontzettend belangrijk als het aankomt op het laten groeien van je gewas. Magnesium speelt een belangrijke rol in de fotosynthese en de koolhydraatstofwisseling. Daarnaast helpt de stof bij de stabilisatie van de celwanden van planten. Dit klinkt een beetje natuurkundig, maar het komt er in principe op neer dat de interne structuur van je planten aanzienlijk sterker zal worden dan voorheen. Dankzij deze ondersteuning zullen jouw planten op de juiste manier kunnen groeien.
  • Zwavel – Zwavel is noodzakelijk voor de vorming van chlorofyl en de productie van eiwitten, aminozuren, enzymen en vitaminen. Daar komt bij dat het je planten zal beschermen tegen ziekten. Dit is echt noodzakelijk. Wanneer je planten namelijk ziek worden kan dit zorgen voor een geheel mislukte oogst. Aangezien er nog altijd plantenziekten bestaan en je deze niet echt kan verhelpen is het noodzakelijk om de problemen te voorkomen. Doe je dit niet, dan is je oogst gedoemd om te mislukken. Niet waar je op zit te wachten natuurlijk!

Daarnaast maken planten ook gebruik van verschillende andere voedingsstoffen in kleine hoeveelheden (micronutriënten) die ook super belangrijk zijn. Het gaat onder meer om chloor, koper, ijzer, mangaan, molybdeen en zink. Hoewel dit niet de belangrijkste voedingsstoffen zijn, spelen ze toch een zeer belangrijke rol in verschillende aspecten van de gezondheid van planten. Kies je voor onze plantenvoeding dan weet je in ieder geval zeker dat jouw planten alle stoffen binnen krijgen die nodig zijn voor de juiste groei.

De voordelen van plantenvoeding van DrFertigo

Als je net begint met telen dan is het handig om te kiezen voor de plantenvoeding van DrFertigo. Deze brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee ten opzichte van de vloeibare plantenvoeding. In de eerste plaats is het een stuk goedkoper om te kiezen voor onze plantenvoeding. Onze plantenvoeding is niet aangelengd, hierdoor weet je zeker dat je tenminste waar krijgt voor je geld. Dit in tegenstelling tot de vloeibare plantenvoeding in de grotere jerrycans. Doordat deze aangelengd zijn kloppen de verhouding niet altijd en zal je jouw planten niet op de juiste manier kunnen ondersteunen.

Daar komt bij dat onze plantenvoeding een stuk eenvoudiger is om te gebruiken als beginner. Je hebt maar drie zakken nodig in combinatie met Huminite en BioDefender en je bent al klaar. Kies je voor het starterpakket dan weet je zeker dat je alles in huis hebt wat je maar nodig kunt hebben als kweker. Onze plantenvoeding is niet alleen handig, maar het is ook nog eens duurzaam. Het is niet meer nodig om veel plastic in huis te halen. Onze zakken kunnen veel gemakkelijker bij het afval worden gezet. Dit maakt het bestellen van de plantenvoeding van DrFertigo dé keuze om te maken voor jouw planten. Ons grote assortiment maakt het voor iedereen mogelijk om zijn planten te laten groeien.

 24,95 incl. btw
-38%
Starterspakket

Bodemverbeteraar

DrFertigo Starterspakket

 242,70  149,95 incl. btw
Vanaf:  49,95
Vanaf:  49,95
Vanaf:  49,95
Vanaf:  39,95
Vanaf:  24,50

Bestel vandaag nog je eerste plantenvoeding

Wil je jouw planten op de beste manier laten groeien dan is het handig om snel een kijkje te nemen bij ons in het assortiment. Dankzij onze plantenvoeding is het ook voor jou mogelijk om je planten te voorzien van alle voedingsstoffen die nodig zijn om jouw planten te laten groeien. Aangezien je als beginner maar een paar zakjes nodig hebt, kan je super eenvoudig alles in huis halen. Heb je vragen over de plantenvoeding voor jouw planten? Neem dan zeker even contact met ons op, we zullen je zo snel mogelijk verder helpen!

Neem contact op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Starterspakket Starterspakket