Beste plantenvoeding voor jouw geliefde soort plant

Wil je jouw planten op de beste manier laten groeien? Dan zal je over de juiste plantenvoeding moeten beschikken. Zonder de juiste voeding is het echt onmogelijk om jouw planten te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Nu is het alleen wel zo dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over het kiezen van de juiste plantenvoeding voor jouw favoriete planten. Om je wat beter op weg te helpen hebben we in dit artikel het nodige voor je op een rijtje gezet. Dankzij deze informatie weet je precies wat er voor nodig is om jouw planten op de beste manier te laten groeien.

De voedingsstoffen – wat maakt plantenvoeding goed?

Voordat we ingaan op de plantenvoeding die je bij ons in het assortiment kunt vinden is het handig om eerst even stil te staan bij de plantenvoeding zelf. Wat is namelijk het doel van de plantenvoeding en wat maakt een bepaalde soort voeding goed of slecht? Het belangrijkste is dat de plantenvoeding ervoor zal zorgen dat je je planten de juiste hoeveelheid voedingsstoffen op het juiste moment geeft. Er zijn twee belangrijke levensstadia voor jouw specifieke planten, elke fase heeft andere voedingsbehoeften. Enkele factoren die van belang zijn bij het kopen van plantenvoeding zijn onder andere:

  • Nutrient Ratios – verschillende merken hebben verschillende voedingsstofverhoudingen bedacht die volgens hen optimaal zijn voor elk stadium van de groei. Zonder de juiste verhouding voedingstoffen zal de plant niet optimaal kunnen bloeien. Zoals we je verderop in dit artikel zullen laten zien is de formule van ons bedrijf dé beste keuze als het aankomt op het laten groeien van planten.
  • Ingrediënten – de volgende factor is de hoeveelheid ingrediënten. Er zijn veel verschillende combinaties van chemische en organische verbindingen die kunnen oplopen tot dezelfde nutriëntenverhoudingen. Elke verbinding reageert anders met elkaar. Dit betekent dat je twee soorten producten met exact dezelfde NPK-verhoudingen (lees hier meer over waar NPK voor staat) kunt vinden maar dat ieder product alsnog andere voedingsstoffen aan je planten zal leveren. Kijk dus ook goed naar de ingrediënten voordat je zomaar plantenvoeding koopt.
  • Bodem of Hydro – het is belangrijk om je groeimedium af te stemmen op je voedingsstoffen. “Bodem” voedingsstoffen zijn anders dan “Hydroponic” voedingsstoffen, dus zorg ervoor dat je de juiste soort kiest voor jouw planten. Zoals je hier op de site wel kunt zien zijn er ook binnen ons assortiment verschillende soorten plantenvoeding te vinden die geschikt zijn voor een bepaald stadium.

Zolang je op deze factoren let bij het kopen van plantenvoeding voor jouw planten weet je zeker dat je jouw planten van de juiste groei voorziet. Je hoeft natuurlijk niet de precieze verhoudingen te weten, echter is het wel echt van belang dat je kijkt naar de fase van de plant. Dit is namelijk van invloed op de soort plantenvoeding die je koopt.

Waarom kiezen voor plantenvoeding van DrFertigo?

Nu je weet wat de juiste plantenvoeding voor jouw planten is, is het handig om even stil te staan bij de vraag waarom je specifiek voor onze plantenvoeding zou moeten kiezen. Wat is namelijk het voordeel wat je zal ondervinden van onze vaste plantenvoeding ten opzichte van de vloeibare flessen? Om het wat eenvoudiger voor je te maken hebben we de belangrijkste redenen hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Onze plantenvoeding is veel goedkoper

Dit is gelijk het belangrijkste voordeel wat wij je te bieden hebben. Kies je voor onze plantenvoeding voor jouw planten dan weet je zeker dat je veel geld kunt besparen. Het is nu eenmaal zo dat je veel minder nodig hebt om jouw planten te laten groeien. Op de lange termijn zal dit ervoor zorgen dat je enorm veel geld overhoudt, al helemaal als je een flink aantal planten thuis hebt staan. De vloeibare plantenvoeding is namelijk niets anders dan aangelengde reguliere voeding (vloeibare voeding bestaat kortweg uit poeder met water). Onze plantenvoeding is niet aangelengd maar bevat wel alle stoffen die jouw planten nodig hebben om te kunnen groeien. Door onze verpakkingen weet je tenminste zeker dat je waar voor je geld zal krijgen.

  • Je kunt onze plantenvoeding makkelijk bewaren

Door onze prettige zakken is het echt een stuk eenvoudiger om jouw plantenvoeding te bewaren. Wanneer je aan de haal gaat met vloeibare plantenvoeding zal je allerlei jerrycans in huis moeten zetten. Dit is niet alleen onpraktisch, maar het is ook niet echt discreet. Dankzij onze verpakking zal je ervoor kunnen zorgen dat je jouw voeding tenminste wel op een eenvoudige en discrete manier kunt bewaren. Je kunt de zakjes makkelijk opbergen en opvouwen als ze leeg zijn geraakt. Met de flessen en plastic jerrycans is dit natuurlijk onmogelijk.

  • Het is veel beter voor het milieu

De laatste reden dat onze plantenvoeding dé keuze is om te maken is het feit dat het een stuk beter is voor het milieu. De zakken zijn namelijk een stuk eenvoudiger om te recyclen dan de normale jerrycans van vloeibare plantenvoeding. Mocht je op een duurzame manier je planten willen kweken dan is dit met onze verpakkingen mogelijk. Door over te stappen op de plantenvoeding van DrFertigo zal je niet meer zoveel plastic gebruiken als voorheen. Niet voor niets dat er zoveel mensen kiezen voor onze plantenvoeding!

 24,95 incl. btw
-38%
Starterspakket

Bodemverbeteraar

DrFertigo Starterspakket

 242,70  149,95 incl. btw
Vanaf:  49,95
Vanaf:  49,95
Vanaf:  49,95
Vanaf:  39,95
Vanaf:  24,50

Optimale bloei met DrFertigo

Wil je jouw planten optimaal tot bloei laten komen dan is het handig om snel een kijkje te nemen bij ons in het assortiment.  Let wel dat onze 1,2,3 poedervoeding het best geschikt is voor kweken op aarde. Door de verscheidenheid aan verschillende soorten plantenvoeding is het mogelijk om altijd uit te komen bij het product wat aansluit bij wat je zoekt. Onze voeding is aanzienlijk handiger dan de normale vloeibare voeding, dit maakt het dé aanwinst voor iedereen met planten thuis. Mocht je vragen hebben over onze plantenvoeding dan is het natuurlijk altijd mogelijk om even contact met ons op te nemen. Een van onze specialisten zal je zo snel mogelijk te woord staan om je verder te helpen met je aankoop. Voor je het weet zullen ook jouw planten optimaal kunnen groeien!

Neem contact op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Starterspakket Starterspakket