Bodem verbeteren met Humitine

plantenbak

DrFertigo Humitine wordt gebruikt om de bodem op te waarderen. Met dit organische product zorg je er op een verantwoorde manier voor dat de grond waar jouw gewassen in groeien en bloeien zo goed mogelijk is. Humitine zorgt namelijk niet alleen voor een gezonde ondergrond, maar ook voor een hogere resistentie tegen stressfactoren, zoals onder andere droogte, zoutophoping en pesticiden. Waardeer jouw grond zo snel mogelijk op met Humitine en bestel het vandaag nog in onze webshop!

Humitine organische bodem upgrade

Humitine

  • Geschikt voor elk bodemtype en elk planttype
  • Optimaliseert waterbeschikbaarheid voor de plant
  • Neutraliseert de pH-waarde terug naar 6.5
  • Stimuleert plantgroei, plantenzymes en celdeling
  • Verbetert opname voedingsstoffen door het wortelsysteem
  • Verbetert opbrengst én kwaliteit
Bestel direct

Geschikt voor alle substraten

DrFertigo Humitine is geschikt voor alle substraten, zodat ook jij jouw grond op een natuurlijke, veilige en efficiënte manier kunt opwaarderen. Hoe dit werkt? De Humitine verbetert de bodemstructuur, de verkruimeling en de beluchting in de bodem. Hierdoor wordt de waterbeschikbaarheid voor de plant geoptimaliseerd en wordt het bufferend vermogen van de bodem verhoogd. De hogere mate van gezondheid van de bodem stimuleert wortelontwikkeling en groei van planten en de opname van voedingsstoffen door het wortelsysteem.

-38%
Starterspakket

Bodemverbeteraar

DrFertigo Starterspakket

 242,70  149,95 incl. btw
Vanaf:  39,95

pH-waarde

De pH-waarde geeft aan in hoeverre de voeding goed opneembaar is door de plant. Gezonde grond heeft een pH-waarde tussen 5.8 en 6.5. Indien de pH-waarde lager is, mag hieruit afgeleid worden dat de pH-buffer kalk op is of aan het op raken is. Onze Humitine neutraliseert de pH-waarde van de bodem terug naar 6.5.

EC-Waarde

In de laatste weken van de vorige teelt heeft de plant nauwelijks voeding opgenomen. De gemiddelde kweker is vaak geneigd juist in die weken veel voeding (EC) te blijven geven. Wees dus niet verrast als een grondmonster een EC-waarde aangeeft die hoger is dan 5.0. De EC-waarde zal moeten worden verlaagd door het vervangen van de grond of door de grond op te waarderen met DrFertigo Humitine.

Humitine heeft als primaire functies:

  • Zorgt voor stabiele pH- en EC-bufferwaarden vanwege het hoogste calciumgehalte.
  • Humuszuren van hoge kwaliteit neutraliseren zouten en stabiliseren daardoor de EC-waarden.
  • Humuszuren van hoge kwaliteit neutraliseren zouten en stabiliseren daardoor de EC-waarden.
feitje over humatine
Koop de Humitine direct

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Starterspakket Starterspakket