De beste voedingstips voor hobbykwekers.

voedingtips beginnende kweker

Dé beste voedingstips voor hobbykwekers

Er zijn in ons land heel veel hobbykwekers die thuis hennep kweken. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het helemaal niet zo lastig om deze plant te kweken, je moet alleen weten wat je doet. Om je wat beter op weg te helpen hebben we in dit artikel de belangrijkste voedingstips voor hobbykwekers op een rijtje gezet. Dankzij deze tips zal ook jij alles uit je hennep planten kunnen halen.

  • Voedingstip 1: Kijk eerst naar de grond

Als het gaat om het kweken van hennep, kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de kwaliteit van de bodem is voor de groei van jouw planten. Dit is dan ook waar je eerst naar moet kijken voordat je ook maar nadenkt over de voeding die je koopt voor jouw planten. Wij raden je aan om je bodem altijd te laten testen voordat je jouw planten thuis gaat laten groeien. Bodemtestkits zijn bij talloze winkels te verkrijgen. Zodra je de resultaten terugkrijgt, is het belangrijk om niet alleen het voedingsstoffengehalte van je grond te noteren, maar om ook te kijken naar de textuur van de grond.

Het is een veel voorkomende mythe dat hennep overal kan worden gekweekt. Het groeit zelfs beter in bepaalde grondsoorten dan in andere. De beste grond voor de hennepteelt is losse, goed verluchte leemgrond met een hoge vruchtbaarheid en een overvloed aan organisch materiaal. De pH-waarde van de bodem zou 6,0-7,5 moeten zijn. Hoewel goed gedraineerde of betegelde kleigrond kan worden gebruikt om hennep te telen, leidt een slecht gedraineerde bodem doorgaans tot een mislukte oogst. Dit komt vaak door een plantenziekte die ontstaat door deze slechte bodemdrainage. Van alle voedingstips voor hobbykwekers is het testen het eerste wat je moet doen.

  • Voedingstip 2: Denk aan de verschillende groeifases van de plant.

Een fout die veel hobbykwekers vaak maken is dat zij in de veronderstelling zijn dat er maar een enkele soort voeding nodig is voor de plant. Dit is echter niet helemaal het geval. Het is namelijk zo dat een plant verschillende fases heeft. In de periode van het kiemen is er een ander soort voeding vereist dan in de bloeiperiode. Ook voor de laatste fase is er weer een andere voeding nodig. Je hebt dus drie verschillende fases. Alleen door verschillende soorten voeding te kopen zal je jouw plant optimaal kunnen laten groeien. Voor de eerste fase heb je een voeding nodig die de groei van de wortels wee te versnellen. Dit zorgt ervoor dat er een beter wortelstelsel zal ontstaan in de bodem. Hierdoor kan de plant de voedingstoffen beter opnemen.

Zoals je straks kunt lezen is het in de tweede bloeifase belangrijk om de voedingsstoffen aan te brengen in de plant. Hier op de site zijn deze verschillende soorten voeding eenvoudig terug te vinden. Je kunt eigenlijk niet echt de fout in gaan nu op de voorkant van de verpakking vermeld staat om welke fase het gaat. Wij raden je echt aan om de verschillende voedingssoorten te kopen. merken en bedrijven die claimen een soort ultieme oplossing te hebben die je maar een keer hoeft te gebruiken werken eigenlijk niet. Het is nu eenmaal noodzakelijk om rekening te houden met de fase waarin de plant zicht bevindt.

  • Voedingstip 3: Controleer de voedingsstoffen goed

Goed, het is tijd om door te gaan naar de echte voedingstips die je kunt gebruiken voor jouw hennep planten. Belangrijk is om goed te kijken naar de voedingsstoffen in de voeding die je koopt. Hiervoor moet je kijken naar de verhouding kalium (K), fosfor (P), stikstof (N). Deze verhoudingen staan altijd op het product wat je koopt. Check dit dus altijd even goed voordat je zomaar iets koopt. Los van deze voedingsstip hebben we een andere tip, dit is om te zorgen voor de juiste hydratatie. Zonder de juiste hydratatie kan de plant de voedingsstoffen niet goed opnemen. Dit heeft vaak te maken met een ophoping van zouten in de grond. Hier op de blog kan je genoeg andere artikelen vinden die je hier meer over kunnen laten zien.

Wanneer je ervoor kiest om je voeding te bestellen bij Dr Fertigo dan weet je zeker dat jouw voeding aan de juiste eisen voldoet. Deze voedingsstoffen zijn met name van belang voor de bloeiperiode van de plant. Zoals we al even kort hebben vermeld zijn er verschillende fases aan te merken voor de groep van de hennenplant. Door verschillende soorten voeding in huis te halen zal je jouw plant optimaal kunnen laten groeien.

  • Voedingstip 4: Bescherm je plant tegen ziektes

Hennep is ook onderhevig aan verschillende ziekten en tuinplagen. Enkele van de meest voorkomende ziekten zijn grijze schimmel (Botrytis cinereal), witte schimmel (Sclerotinia sclerotiorum), wortelrot en plagen. Veel voorkomende tuinplagen die veel bij hennep voorkomen zijn onder andere bladluizen, sprinkhanen, vlooienkevers, engerlingen en maaiwormen. Terwijl het gebruik van pesticiden en insecticiden zonder juiste voorbereiding niet handig is doe je er verstandig aan om een natuurlijk middel te kopen. Met de organische plantversterker van DrFertigo verstoor je niet de natuurlijk groeiprocessen van de plant. Dit stelt je dus in staat om jouw hennepplanten alsnog op de juiste manier te beschermen tegen de verschillende plagen en ziektes. Het risico op een mislukte oogst is hierdoor echt een stuk lager dan voorheen.

We hopen dat je dankzij deze handige voedingstips voor hobbykwekers zelf in staat bent om alles uit jouw planten te halen. Hoewel je soms nog wel eens te maken kan krijgen met een niet zo succesvolle oogst is de kans hierop veel minder dankzij deze tips. Door deze voedingstips voor hobbykwekers zorg je ervoor dat jouw bodem optimaal is voorbereid op de planten en dat je echt aan alles hebt gedacht waar je maar aan kunt denken.  Om alle beginnende kwekers te helpen hebben we een speciale starters kit samengesteld. Hier zitten alle voedingssoorten in die nodig zijn om jouw plant optimaal te laten groeien.

Een reactie op “De beste voedingstips voor hobbykwekers.

  1. Pingback: PH waarde van jouw aarde meten – alles wat je moet weten • DrFertigo 🌱

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Starterspakket Starterspakket