Hoe zorg je voor een optimale bodem?

klein plantje dat verzorgd wordt

Een optimale bodem met een bodemverbeteraar!

Hoe zorg je voor een optimale bodem voor jouw planten en gewassen? Eigenlijk is het heel simpel: door een bodemverbeteraar te gebruiken. Een bodemverbeteraar zorgt er namelijk voor dat de grond waar jouw planten in staan in zo’n staat wordt gebracht dat het een optimale groei- en leefomgeving voor jouw planten wordt. Hoe? Dat leggen we je uit in deze blog!

Humitine organische bodem upgrade

Humitine

 • Geschikt voor elk bodemtype en elk planttype
 • Optimaliseert waterbeschikbaarheid voor de plant
 • Neutraliseert de pH-waarde terug naar 6.5
 • Stimuleert plantgroei, plantenzymes en celdeling
 • Verbetert opname voedingsstoffen door het wortelsysteem
 • Verbetert opbrengst én kwaliteit
Bestel direct

De grond opwaarderen

Door het gebruik van meststoffen blijft er een groot gedeelte van de voedingsstoffen (NPK’s, lees daar hier meer over) en zouten in de grond achter. Daarom moet de grond na een groeicyclus eerst opgewaardeerd worden met behulp van een hoogwaardige bodemverbeteraar. Zo zorg je ervoor dat jouw plant in de beste bodem blijft staan en toegang heeft tot de juiste voedingsstoffen wanneer ‘ie ze nodig heeft. En dit komt natuurlijk de kwaliteit en de opbrengst ten goede.

Humine- en fulvinezuren

Bodemverbeteraars, ook wel bodemactivators genoemd, bestaan uit humine- en fulvinezuren. Deze zuren ontstaan uit humus en humus is de bovenste laag van de bodem. Dit is erg vruchtbare grond. Het lijkt om compost, maar het is verder verteerd dan compost. Humus bestaat dan ook uit verteerde plantenmaterialen.

Wat is de functie van Humine- en fulvinezuren?

Humine- en fulvinezuren lossen opgehoopte zouten in de bodem op en activeren het bodemleven. Zij verbeteren de gezondheid van het gewas en zorgen voor een sterke plantontwikkeling. Tevens verhogen zij de opbrengsten bij langdurig gebruik en verhogen het gehalte groeihormonen in de plant.

Wat doen fulvinezuur en humuszuur voor je (moest)tuin?

 • Voedingsstoffen uit de bodem binden;
 • Opname van voedingsstoffen uit de bodem verbeteren, vooral fosfor, zwavel en koolstofdioxide;
 • De behoefte aan koolstofdioxide verminderen;
 • Biologische activiteit stimuleren;
 • Lost mineralen op;
 • Bodem structuur verbeteren;
 • Versnelt en vergroot de groei van planten – De stikstof- en voedingsstofopname wordt vergroot. Hierdoor wordt de stofwisseling bevorderd en zal een plant sneller groeien;
 • Vermindert de kans op ziektes. – Humuszuur zorgt voor een stabiele bodem. De plant groeit op in betere omstandigheden, en is daardoor meer weerbaar tegen ziektes.

DrFertigo Humitine

Onze speciaal ontwikkelde Humitine is zo’n hoogwaardige bodemverbeteraar die zorgt voor een optimale groei en gezondheid van jouw planten tijdens de groei- en bloeifase. Je planten zijn beter bestand tegen stressfactoren en hebben beter toegang tot voedingsstoffen wanneer ze deze nodig hebben. Met Humitine kun je ook een gebruikt substraat regenereren voor een nieuwe groei- en bloeicyclus.

Bekijk de Humitine Download de brochure (4.8M)

Vragen?

Heb je vragen over onze DrFertigo Humitine bodemverbeteraar? Over bijvoorbeeld de werking of over het gebruik van dit product? Of wil je graag wat advies aangaande het verbeteren van jouw bodem? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op! Wij helpen je graag met groeien!

Contact opnemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Starterspakket Starterspakket