Ongedierte: Voorkomen is beter dan genezen

ongedierte op blad

Ongedierte voorkomen of bestrijden!

Ongedierte zoals spint, trips, witte vlieg en andere soort ongedierte is voor elke tuinder een vervelende bijkomstigheid. Het streven is om dit preventief tegen te gaan. Mocht dit ondanks preventieve maatregelen toch voorkomen dan wil je er zo snel mogelijk weer vanaf komen. Daarom leggen we je in deze blog twee dingen uit: ten eerste hoe je jouw planten kunt beschermen en ten tweede hoe je van ongedierte af kunt komen!

Hoe bescherm ik mijn planten tegen ongedierte?

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom moet je jouw planten beschermen tegen ongedierte. Dit kun je doen door ze vooraf te behandelen met een preventief beschermingsmiddel. Zorg er wel voor dat deze biologisch is! Dan bescherm je de groei en de smaak van jouw planten. Wij hebben een biologisch beschermingsmiddel ontwikkeld dat het immuunsysteem van jouw planten versterkt en dat zorgt voor een natuurlijke afweer tegen plagen en pathogenen: BioDefender!

Organische plant bescherming

BioDefender

  • 100% biologisch!
  • Verbetert celwanden op cellulair niveau
  • Verbetert immuunsysteem en natuurlijke afweer van planten tegen plagen en pathogenen
  • Veilig voor gebruik op teeltgewassen
  • Veilig te gebruiken tot zeer kort voor de oogsttijd
  • Eenvoudig in gebruik
Bestel direct

Natuurlijke bescherming

Met de BioDefender bescherm je jouw planten op een natuurlijke wijze tegen ziektes, schimmels, insecten en meer. BioDefender is namelijk een hoogwaardig biologisch supplement dat wij ontwikkeld hebben met Humus- en Fulvinezuren die zorgen voor een gezonde ontwikkeling van jouw gewas en voor een versterking van de celwanden van jouw planten! Lees hier meer over het product!

Hoe kom ik van ongedierte in mijn planten af?

Heb je al last van ongedierte? Dan moet je daar zo snel mogelijk van af zien te komen. Allereerst moet je vaststellen met welk soort ongedierte je te maken hebt. Dit is nodig om vervolgens het juiste bestrijdingsmiddel te kunnen selecteren en in te kunnen zetten. Weet je met welke soort ongedierte je te maken hebt? Kies dan vervolgens altijd voor een biologisch bestrijdingsmiddel om de groei en smaak van je plant te behouden. Bij de bestrijdingsmiddelen is het vaak nodig om het gewas meerdere malen te bespuiten om je ongedierte snel te laten verdwijnen.

Herkennen van ongedierte

Maar hoe weet je nu met welk ongedierte je te maken hebt? Wij leggen het je uit! Hieronder vind je de beschrijving van vier van de meest voorkomende insecten die jouw planten aan kunnen tasten.


Spint:

Klein rood-oranje beestje die aan het onderkant van het blad zit. Zoek er naar met een vergrootglas. In een later stadium zou het blad witte vlekken kunnen gaan vertonen door de aantasting van spint. Ook het zien van witte rag duidt op spint. Spint is het effectiefst te bestrijden met roofmijt.

spint van ongedierte op plant

Trips:

Klein langwerpig insect met franjevleugels, ongeveer 1 mm groot en grijsachtig tot geel/bruin van kleur. De tripsen kunnen aan de bovenkant en aan het onderkant van het blad nestelen. Door aantasting van de trips zou het blad wit/grijze vlekken gaan vertonen en kan je bruine vlekjes gaan zien van hun uitwerpselen. Trips zijn het best te bestrijden met roofwantsen.

ongedierte trips

Witte vlieg:

Klein wit vliegje van 1 tot 3 mm lang met transparante/witte vleugels. De vliegjes bevinden zich in kleine zwermen onder en rondom het blad, bij het aanstoten van het gewas vliegen ze allemaal op en zijn ze makkelijk zichtbaar. Witte vlieg is het best te bestrijden met sluipwesp of een vangstrook geel.

witte vliegen op blad

Bladluis:

Een miniscuul beestje van zo’n 1 mm groot. De bladluis bevindt zich meestal op het blad zelf en zuigt de voedingsstoffen uit het blad en beschadigt hierdoor de bladeren. De bladluis scheidt de overtollige suikers die hij uit de plant zuigt en dat vormt weer honingdauw. De honingdauw kan weer andere insecten aantrekken zoals wespen vliegen en mieren. Om bladluis het effectiefst te bestrijden kan men het best de gaasvlieg inzetten of de gele vangstrook.

ongedierte op stengel

Vragen?

Heb je vragen over dit onderwerp? Heb je last van ongedierte waar je maar niet van af komt en biedt deze blog geen uitkomst? Of ben je benieuwd naar de exacte werking van BioDefender? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op! Wij helpen je met alle plezier verder!

Contact opnemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Starterspakket Starterspakket