Waar staat NPK voor?

blad van planten

Je hebt het vast al wel eens gezien op de verpakking van een meststof (misschien zelfs wel op een verpakking van DrFertigo, want wij maken er ook gebruik van): de letters NPK met daarachter een cijfercombinatie. NPK 29-18-9, bijvoorbeeld. Wat betekent het eigenlijk en waar staat het precies voor? In deze blog leggen wij het je haarfijn uit.

Waar NPK voor staat

De letters NPK staan simpelweg voor de namen van de voedingsstoffen die in de meststof zitten. Het gaat dan om de wetenschappelijke benaming, zoals ze in het periodiek systeem voorkomen:

    • N staat voor Nitrogen, oftewel Stikstof
    • P staat voor Phosphorus, oftewel Fosfor
    • K staat voor Potassium, oftwel Kalium

De voedingsstoffen voor jouw planten

Stikstof, Fosfor en Kalium zijn de belangrijkste voedingsstoffen voor jouw planten en gewassen. Stikstof zorgt ervoor dat de plant goed kan groeien; Fosfor zorgt voor de ontwikkeling van de wortels, de knoppen en de bloemen; Kalium zorgt voor de stevigheid, de bloei, de vruchtvorming en een verbeterde weerstand tegen schimmels en ziektes.

Wat betekend een NPK waarde?

Maar waar staat een NPK-waarde nu voor? Eigenlijk is het heel simpel. De cijfers in een NPK-waarde geven namelijk aan in hoeverre de voedingsstof in de meststof zit. Een meststof met de NPK-waarde 29-18-9 bevat bijvoorbeeld 29 procent Stikstof, 18 procent Fosfor en 9 procent Kalium.

Wat hebben mijn planten nodig?

Je planten hebben in principe alle drie de voedingsstoffen nodig, maar in de verschillende fases hebben zij ze ook in verschillende hoeveelheden nodig. Omdat Stikstof vooral zorgt voor een goede groei, zal je begrijpen dat je planten dit vooral in het begin (in de groeifase) veel nodig hebben. En omdat Kalium helpt bij bloei en vruchtvorming, hebben je planten dit vooral nodig in de bloeifase.
Om dit allemaal een stuk gemakkelijker voor je te maken, heeft DrFertigo de perfecte lijn aan Bio-minerale poedervoeding ontwikkeld. Dit is dé perfecte organische/biologische plantenvoeding voor jouw gewas. Met slechts drie producten kun je jouw gewassen begeleiden tijdens het gehele groeiproces. Zo heeft de Start-Grow (1) een NPK-waarde van 29-18-9; de Grow-Bloom (2) een NPK-waarde van 12-15-16; en de Bloom-Finish een NPK-waarde van 7-24-24. Zo krijgen jouw planten precies de voedingsstoffen binnen die ze nodig hebben in de tijd dat zij ze nodig hebben.

1. Start Grow Poedervoeding

De Start Grow Poedervoeding van DrFertigo is een biologische plantenvoeding dat speciaal ontwikkeld is voor de groeifase van jouw gewas. De voeding heeft een verhoogd stikstofgehalte en is daarmee N-rijk. Hierdoor is de voeding uitermate geschikt voor de groei- en bloeifase van het gewas. Het stimuleert namelijk de wortelvorming en het wortelgestel. De NKP-samenstelling van de Start Grow Poedervoeding is in de verhouding 29-18-9 gebracht. Met de hoge N-waarde (29) zorgt deze poedervoeding voor een perfecte start van het gehele groeiproces van jouw gewas. Lees hier meer over de eigenschappen en de gebruiksaanwijzing van de Start Grow Poedervoeding.

Vanaf:  49,95

2. Grow Bloom Poedervoeding

De Grow Bloom Poedervoeding (biologische plantenvoeding) is met een hoog stikstof (N) en fosfor (P) speciaal ontwikkeld om het gewas in de groei- en (vroege) bloeifase te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Daarbij is er voor extra de aanzet van mooie, groene bloemgewassen hoogwaardige Calcium en Magnesium toegevoegd. De NPK-samenstelling van de vegetatieve Grow Bloom voeding is 12-15-16. Je ziet dat hierbij de P (fosfor) en K (kalium)-waarde met elkaar in balans zijn gebracht. Het voorzien van je gewas van de juiste voedingsstoffen gaat niet zonder Grow Bloom Poedervoeding. Lees hier meer over de specifieke eigenschappen en de gebruiksaanwijzing van deze unieke voeding van DrFertigo.

Vanaf:  49,95

Bloom Finish Poedervoeding

Met een NPK-waarde van 7-24-24 is de Bloom Finish Poedervoeding dé biologische plantenvoeding om een maximale opbrengst te creëren voor je gewas. Bloom Finish bevat meervoudige hoogwaardige biologische spoorelementen die aanzetten tot een maximale opbrengst. De fosfor (P) en kalium (K) samenstelling zorgen voor grote, harde en compacte gewassen waardoor de celstructuur van de plant verbeterd. Dit resulteert een maximale smaak-, geur en kwaliteitsontwikkeling. Wil je het beste uit je oogst halen, dan is Bloom Finish Poedervoeding van DrFertigo de voeding om in huis te halen. Lees hier meer over de eigenschappen en gebruiksaanwijzing.

Vanaf:  49,95

4. Het alles-in-1 Starterspakket

Zoals eerder benoemd heeft DrFertigo met het alles-in-1 Starterspakket de perfecte lijn aan biominerale voeding samengesteld. De unieke en sterk geconcentreerde samenstelling van de lijn, bestaande uit de Start Grow, Start Bloom en Start Finish, met een hoogwaardig calciumgehalte voor elke fase, zorgt ervoor dat de voedingsstoffen op een uitgebalanceerde wijze van het ene product naar het andere overlopen. Hierdoor worden te hoge EC-waardes vermeden. De plant/gewassen kan dus altijd de voeding goed blijven opnemen. Daarnaast is de zoutopbouw van de DrFertigo lijn minimaal, waardoor er minder frequent gespoeld hoeft te worden. Door de unieke samenstelling gaat het magnesium geen reactie aan, waardoor vochtvorming in de zak voorkomen wordt. Wil jij direct alles in huis hebben om de beste en maximale groei te halen uit jouw gewassen, schaf dan direct het alles-in-1 Starterspakket aan van DrFertigo.

-38%
Starterspakket

Bodemverbeteraar

DrFertigo Starterspakket

 242,70  149,95 incl. btw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Starterspakket Starterspakket